zaterdag 7 januari 2012

Goede voornemens 2012!

Ook ik heb even goed nagedacht over wat ik wil veranderen in 2012, en dit wilde ik graag delen.

1. Een tatoeage nemen:
Ik wil al heel lang een tatoeage, maar ik wist nog een goed ontwerp en ik wist ook niet waar ik hem wilde. Ik heb het al met mijn ouders over een tattoo gehad, maar ik weet niet zeker of ze het wel zien zitten. Iniedergeval wil ik de zuid-koreaanse vlag achter mijn linker oor. Omdat Korea al meer dan 5 jaar heel veel voor mij betekend en ik vind achter de oor een hele onschuldige plek voor een tattoo. 

2. Een piercing nemen:
Een piercing wil ik eigenlijk al veel langer dan een tatoeage, maar mijn moeder was het er nooit mee eens. Eigenlijk wil ik alleen maar piercings in mijn oren, maar wat ik vooral heel graag wil is een Tragus piercing. Die zit in het "bolletje" bij je oor. Ik heb op dit moment 2 oorbel gaatjes gewoon in mijn oorlel, maar ik wil er graag nog 1tje bij. 

3. 20 kilo afvallen:
Nu denken jullie waarschijnlijk "20 kilo?! ben je gek?!" maar nee, 20 kilo is heel erg realistisch voor mij. Ik heb namenlijk nogal wat overgewicht, ookal is dit niet te zien aan mijn lichaam. Vroeger toen ik 80 kilo woog vond ik het niet erg om te zeggen hoeveel ik woog, maar ik ben nu toch wel wat meer aangekomen en daarom wil ik liever niet zeggen hoeveel ik nu weeg. Maar 20 kilo vind ik een goed begin. Ik had al een keer geblogd over het protiplus dieet waar ik mee was begonnen, maar dit beviel me toch niet goed genoeg, dus ik ga gewoon meer sporten en gezonder eten, en tussendoor nog een shake nemen.

4. Mijn tanden laten bleken:
Ik sta bekend om mijn mooie glimlach (bij familie dan) maar ik ben steeds minder blij met mijn glimlach. Tanden laten bleken is ontzettend duur, maar ik wil het heel erg graag zodat ik me wat frisser en mooier voel. Ik las ook een keer een blog van Kittehs Cupcakes dat je voor 39 euro strips kan kopen voor een halve kuur, en misschien ga ik dit ook proberen, dat is wel wat goedkoper. 

5. Vaker naar de schoonheids specialiste:
Uiterlijke verzorging is heel erg belangrijk voor mij, en toch merk ik dat ik met mijn eigen crème's en maskertjes niet het gewenste resultaat krijg. Bij de schoonheids specialiste waar mijn familie komt kost het €25,00 voor een normale behandeling. Wenkbrauwen epileren kost €11,00 en dat geld ook voor de wimpes verven, wat ik ook nog weleens doe. Het kost wel wat geld, maar ik verdien genoeg in de maand met mijn baantje dus ik denk dat dit wel gaat lukken.

6. Goodbye chocolate!
Ik merkte toch wel dat ik steeds vaker chocolade of snoepjes kocht als ik in de pauze naar de plus liep. Ik ga hier dus mee stoppen. Als tussedoortjes eet ik alleen nog maar repen van het Protiplus dieet, of een gezonde vervanger, of fruit. Dit zou enorm schelen in mijn gewicht.


7. Kamer schoonhouden:
Ik betrap mezelf er heel erg vaak op dat mijn kamer té rommelig is. Nu heb ik een kleine kamer, en veel spullen, dus dit gebeurt nogal vaak. Maar zeker als mijn vriendje blijft slapen (en ik mijn bed moet uitklappen) is er steeds minder ruimte over en daardoor gooi ik vaker spullen op de grond. Ik ga deze vakantie nog mijn kamer op en top opruimen, spullen organisen en weggooien, en ik zorg ervoordat ik NOOIT meer iets op de grond kan gooien. Ookal weet ik bijna zeker dat dit nog gaat gebeuren, mijn kamer is iniedergeval lekker schoongemaakt :p

8. Bakken & Koken:
Ik ben nog maar 17, maar ik moet leren om voor mezelf te zorgen. Nu heb ik op de middelbare school Zorg&Welzijn gekozen dus ik weet al een paar dingen van koken, bakken en schoonmaken af, maar ik wil graag nog meer dingen leren. Ik kook graag mee met mijn moeder en ik kan al best veel gerechten, maar ik kan nog niet werken met alle ingredieten, daarom wil ik in 2012 meer zelfstandig leren koken (en vooral gezond!) en nieuwe recepten uitproberen. Ik wil ook meer taarten maken, cakejes, koekjes (ookal zal ik niet alles zelf opeten door mijn gewicht) zodat ik later als er feestjes zijn leuke dingen op tafel kan zetten. Ook wil ik leren hoe je de was moet doen, dit is erg handig als ik een keertje alleen op vakantie ga, of juist alleen thuis ben.

9. Positief blijven:
Nu is mijn leven niet perfect geweest, en nogsteeds niet, ik wil graag positiever leven. Er zijn nog heel vaak dingen die mij verdrietig maken, zoals mijn gezondheid, maar ik wil er graag positief over nadenken (of juist helemaal niet) en meer leuke dingen gaan doen. Ik wil me minder zorgen maken over bepaalde dingen omdat ik daar vaak overstuur en vermoeid van raak.


10. Minder geld uitgeven:
Hij zat eraan te komen, minder geld uitgeven. Ik koop snel nog weleens dingen voor mezelf die ik eigenlijk niet nodig heb, zoals oogschaduw of nagellak. Ik heb heel veel make-up en heb eigenlijk niet meer nodig (misschien een paar kleuren maar ik koop meestal dingen in dezelfde teint.) dus ik zal hier ook op gaan letten. Vroeger maakte ik mijn salaris van de maand gelijk op, en nu merk ik al dat ik de volgende maand nogsteeds meer dan €100,- over heb. Dit maakt mij erg trots.



Hebben jullie nog goede voornemens of geloven jullie daar niet in?


1 opmerking:

  1. Mijn goede voornemen is om ook af te vallen. Ik heb hier heerlijke shakes staan dus jij kan je ook uitleven wanneer je er bent :)
    Kom je dit weekend ook?

    BeantwoordenVerwijderen